Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ, αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές για τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις του Κέντρου σε μια κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων. Πιστεύω ότι στις εκλογές θα πάνε να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου κόμματος που θα περιέχει ΔΗΣΥ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ -όλες τις δυνάμεις του Κέντρου- αλλά θα είναι ένα εντελώς νέο κόμμα, με νέα ηγετική ομάδα, νέα όργανα και νέες αρχές».

Ads

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι για τον ίδιο οι πόρτες του νέου κινήματος θα είναι ανοιχτές. Ο Στ. Θεοδωράκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αποκομματικοποίησης του κράτους. Όπως είπε: «Πιστεύουμε σε ένα Δημόσιο που δεν θα υπάρχει κομματική μπότα. Πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να απελευθερωθούν από τη ματιά του προϊσταμένου-κομματάρχη. Και θα πρέπει να εμπιστευθούμε τη δημόσια διοίκηση. Πήγα χθες στο ΑΣΕΠ, ένα όργανο που, όταν δημιουργήθηκε από τον Σάκη Πεπονή, είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις. Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί τη λειτουργία του. Εμείς λοιπόν προτείνουμε -και το συζήτησα με τον πρόεδρό του- ότι το ΑΣΕΠ θα πρέπει να επεκτείνει τις αρμοδιότητές του, οι προαγωγές στο Δημόσιο να γίνονται από το ΑΣΕΠ και να μην υπάρχει παρέμβαση του εκάστοτε υπουργού και του εκάστοτε κόμματος».

Μιλώντας για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει διαφάνεια ως προς το τι συμφωνήθηκε για τη Σούδα, ενώ κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να φέρει το θέμα στη Βουλή έτσι ώστε να μη γίνει τίποτα κάτω από το τραπέζι.