Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα προσέφυγε -και- η Jetoil του Ομίλου Μαμιδάκη.

Ads

Η αίτηση κατατέθηκε στις 9 Ιουνίου και θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, ενώ την επόμενη μέρα η εταιρεία εξασφάλισε μέσω ασφαλιστικών μέτρων την προστασία από τους πιστωτές.

Τον τελευταίο χρόνο η Jetoil βρισκόταν σε σοβαρή οικονομική αδυναμία, με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της, το οποίο αδυνατούσε να τροφοδοτήσει με καύσιμα, καθώς δεν είχε την απαραίτητη ρευστότητα για προπληρωμή των ποσοτήτων

Τα προβλήματα της εταιρίας αποδίδονται στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας, στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς που επηρέασε τη ζήτηση στον κλάδο πετρελαιοειδών, καθώς και στη δυστοκία των Τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές της κυρίως μέσω της παροχής εγγυήσεων για την πραγματοποίηση εισαγωγών.

Ads

Στον ισολογισμό του 2014 η εταιρία εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις περίπου 320 εκατ. ευρώ, ενώ το προσωπικό που απασχολεί ανέρχεται σε 200 άτομα.

Είναι η πρώτη εταιρεία εμπορίας που καταλήγει σε κατάθεση αίτησης προστασίας από τους πιστωτές, ενώ σύμφωνα με πηγές της αγοράς, συνεχίζει να διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία όπως τους αποθηκευτικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.