Έντονο επεισόδιο έλαβε χώρα στη Βουλή μεταξύ του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, όταν ο δεύτερος προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις σε ότι αφορά την εισβολή στην Κύπρο.

Ads

Το επεισόδιο έγινε με αφορμή τροπολογία της Χρυσής Αυγής που ζητά την ένταξη των Κυπρίων προσφύγων του 1974 στις ειδικές ομάδες πληθυσμού και στις μειώσεις των προστίμων για τα αυθαίρετα, ενώ ζήτησε επίμονα να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν ένοχα μυστικά.

 
 
«Έχω επανειλημμένως αιτηθεί να ενημερωθώ για μαρτυρικές καταθέσεις συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία εξετάσθηκαν στην ολομέλεια της εξεταστικής επιτροπής για τον φάκελο της Κύπρου. Για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια για την προδοσία της Κύπρου. Διότι επιμένετε να λέτε ότι φταίει η Χούντα ή η “φούντα” ή δεν ξέρω ποιος άλλος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
 
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής τότε αντέδρασε λέγοντας ότι δεν διέκοψε τον κ. Κασιδιάρη σκόπιμα, διότι, όπως είπε, ο Ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ποιος πρόδωσε την Κύπρο. «Δεν διέκοψα τον κ. Κασιδιάρη, παρόλο που χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής για να κάνει απολογητική των χουντικών. Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ποιος πρόδωσε την Κύπρο», σημείωσε σχετικά.
 
Ακολούθησε η αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη, η οποία τόνισε πως λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
 
Ο κ. Κασιδιάρης επανήλθε στο βήμα χαρακτηρίζοντας τον Κωνσταντίνο Καρμανλή «ψευτοεθνάρχη» για να εισπράξει την απάντηση του κ. Δραγασάκη, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε αυτά που θέλει ο κ. Κασιδιάρης, αφού ο ίδιος, όπως τόνισε θέλει να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό.