Συνάντηση με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλο και τον αναπληρωτή διευθύνοντα Γιώργο Θαλασσινό είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μετά την επιλογή τους στα νέα τους καθήκοντα. Στη συνάντηση μετείχε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το τυπικό μέρος της διαδικασίας τοποθέτησής τους αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Τα νέα διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ παρουσίασαν στον υπουργό και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, τις ιδέες τους για το νέο πρόγραμμα και γενικότερα την πορεία που θα ακολουθήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Σύμφωνα με την «Αυγή» ο υπουργός κατέληξε σε αυτά τα δύο πρόσωπα αφού έλαβε περισσότερες από 20 αιτήσεις στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσίευσε προ λίγων εβδομάδων.

Ο Βασίλης Κωστόπουλος αποτελεί εμβληματική προσωπικότητα για την ΕΡΤ. Επί σειρά ετών διετέλεσε νομικός σύμβουλος στην εταιρεία, που σημαίνει ότι γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Την περίοδο του «μαύρου» έδωσε και αυτός τον αγώνα για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης ως εργαζόμενος στην ΕΡΤ και ως νομικός. Αρνήθηκε να ενταχθεί στη Δ.Τ. και τη ΝΕΡΙΤ, όπως έκαναν πολλά στελέχη της ΕΡΤ. Ο Β. Κωστόπουλος την περίοδο 2005-2009 κυνηγήθηκε από την τότε «αμαρτωλή» διοίκηση Χρ. Παναγόπουλου και έχασε τη θέση του στην ΕΡΤ. Επανήλθε ωστόσο το 2010, έπειτα από δικαστική διαμάχη.

Ο Γιώργος Θαλασσινός έγινε γνωστός ως διευθυντής επί σειρά ετών του ραδιοφωνικού σταθμού Μελωδία, που σφράγισε από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 τα μουσικά και ραδιοφωνικά πράγματα. Νωρίτερα, από κοινού με άλλους δημοσιογράφους και παραγωγούς, βρέθηκε στην ομάδα που ξεκίνησε τον 902 Αριστερά στα FM, από όπου και αποχώρησε με τη διάσπαση του Συνασπισμού. Για μικρό διάστημα διετέλεσε επικεφαλής του ραδιοφώνου Planet. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το επιχειρείν. Υπήρξε ιδιοκτήτης του θρυλικού Φλοράλ στην πλατεία Εξαρχείων, το οποίο όμως έκλεισε πριν από μερικούς μήνες.