Ένας 52χρονος κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του το πρωί σε αγροτική περιοχή Ξηροκάμπι, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας. Μία ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Σαλαμίνα.

Ads

Ο 52χρονος κτηνοτρόφος είχε βγάλει τα ζώα του όταν χτυπήθηκε από τον κεραυνό. Τον άτυχο άνδρα τον βρήκε νεκρό ο γιο του κάτω από ένα δέντρα κοντά στην ιερά μονή Μαλεβής.  Ο 52χρονος είχε καψίματα στο κεφάλι και στο στήθος. Η σορός του θα διακομιστεί στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου, προκειμένου να γίνει νεκροψία – νεκροτομή.

Στη Σαλαμίνα, μια ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στη μέση του δρόμου, στη λεωφόρο Κακιάς Βίγλας, από άνδρες της πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ηλικιωμένη χτυπήθηκε από κεραυνό, ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν πως ενδεχομένως να πρόκειται για καρδιακό επεισόδιο. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Μεγάλες ζημιές και προβλήματα προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας. Έπληξε τη νότια πλευρά της πόλης, ξήλωσε σκεπές σπιτιών, αναποδογύρισε πολλά αυτοκίνητα, ξερίζωσε δένδρα και διέλυσε καταστήματα.

Ads

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν διακομιστεί στο κέντρο υγείας Βλαχιώτη.

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί και στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή στις 7 το πρωί. Έχουν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, μετακινήθηκαν βαρέως τύπου μηχανήματα, αναποδογύρισαν δύο νταλίκες στη νέα είσοδο της Καλαμάτας και στο νεκροταφείο του Ασπροχώματος ξηλώθηκαν μνημεία των τάφων.

Στην Αττική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.

Πλημμύρες προκλήθηκαν το βράδυ της Κυριακής και στην Πρέβεζα, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια στο κέντρο της πόλης.

Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.