Νεκρός καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση για ρευματοκλοπή. Ενάγων ήταν η ΔΕΗ και παρόλο που ο κατηγορούμενος είχε αποβιώσει το δικαστήριο συνεχίστηκε κανονικά με μάρτυρες επειδή δεν υπήρχε πιστοποιητικό θανάτου. 

Ads

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ανέφερε ότι πρώτη φορά στα 25 χρόνια που εργάζεται συνάντησε τέτοιο περιστατικό. Η αίτηση αναβολής που κατέθεσε προκειμένου να προσκομίσει το πιστοποιητικό θανάτου δεν έγινε δεκτή. 

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής και, όταν η υπόθεση έφτασε στη σειρά της, καταδίκασε ερήμην το νεκρό κατηγορούμενο, επιβάλλοντας μάλιστα σε βάρος του ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή!

Ο εκλιπών κλήθηκε πριν από έναν χρόνο στο δικαστήριο κατηγορούμενος ότι έκλεψε ρεύμα από τη χελώνα της ΔΕΗ. Ήταν άνεργος και πατέρας τριών παιδιών, που τρέφονταν από τα συσσίτια. Η υπόθεση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. 

Ads

Στο πλευρό του στάθηκαν κάτοικοι και φορείς από τους Νέους Επιβάτες, όπως και ο δήμος Θερμαϊκού, γνωρίζοντας τα πολλά προβλήματα που είχε λόγω της οικονομικής κρίσης και πως ο ίδιος αναζητούσε δουλειά, βρίσκοντας περιστασιακά μεροκάματα.