Νεκρός από πυρά ληστών έπεσε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, στη συμβολή των οδών Π. Νικολαΐδη και Περικλέους στο Ρέντη, ο γνωστός συνδικαλιστής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Σπυρίδων Πουκαμισάς.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άτυχος άνδρας δέχθηκε επίθεση από δύο ληστές, αντιστάθηκε και τον πυροβόλησαν.
 
Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν πως το θύμα ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά. Λίγα λεπτά πριν από φόνο είχε αποχωρήσει από το φαρμακείο του, στην οδό Φλέμιγκ, και κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του, στην οδό Περικλέους, προκειμένου να παρευρεθεί σε συνεδρίαση στα γραφεία του ΦΣΠ.
 
Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι ληστές είχαν στήσει καρτέρι και περίμεναν το θύμα τους. Όταν προσπάθησαν να τους αρπάξουν την τσάντα αντιστάθηκε και τον πυροβόλησαν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πέντε φορές.
 
Τους πυροβολισμούς έριξε ο ένας από τους κακοποιούς, ενώ ο συνεργός του τον περίμενε μέσα σε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο κίτρινου χρώματος, με το οποίο διέφυγαν. Τον άτυχο φαρμακοποιό είχαν επιχειρήσει να τον ληστέψουν και πριν από ένα μήνα.

Ο Σπύρος Πουκαμισάς ήταν ένας δραστήριος φαρμακοποιός και ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου του. Οι φαρμακοποιοί που διατηρούν ιστολόγιο στο διαδίκτυο δηλώνουν με ανακοίνωσή τους πως «Η τρομερή είδηση της δολοφονίας έπεσε σαν κεραυνός στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), το οποίο συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης με θέμα το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου…».

«Συγκλονισμένος από την άνανδρη δολοφονία» του 52χρονου φαρμακοποιού  δήλωσε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου«Ο φαρμακευτικός κόσμος θρηνεί σήμερα έναν αγωνιστή φαρμακοποιό και έναν εξαίρετο οικογενειάρχη», ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου φαρμακοποιού. Ο πρόεδροςτου ΠΦΣ ζήτησε τέλος τη σύλληψη και την «παραδειγματική τιμωρία των αδίστακτων δολοφόνων».

Ads

Για «στυγερό έγκλημα που δείχνει ότι το ποτήρι ξεχείλισε» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς«Δεν πάει άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ είναι η ασφάλεια.