Ένας 47χρονος εργαζόμενος στην υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου έχασε την ζωή του την Δευτέρα, εν ώρα εργασίας.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο 47χρονος προσήλθε κανονικά στη δουλειά του το πρωί, αλλά γρήγορα ένιωσε αδιαθεσία. ‘Οπως όλα δείχνουν, ο άτυχος άντρας υπέστη ανακοπή καρδιάς. Παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» όπου μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο, δεν κατάφεραν δυστυχώς να τον επαναφέρουν.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου δήλωσαν στην εφημερίδα ότι όσο καιρό εργαζόταν εκεί δεν είχε πάρει ούτε μία μέρα αναρρωτική άδεια, έπαιζε ποδόσφαιρο, ήταν εθελοντής αιμοδότης και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ο εργαζόμενος απασχολούταν ως συμβασιούχος στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους και η σύμβασή του έληγε στο τέλος του έτους. ‘Ηταν πατέρας ενός 15χρονου παιδιού.

Ads

Η παράταξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε σχετική ανακοίνωση, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του εργαζόμενου, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Υπενθυμίζουμε ότι οι “ωφελούμενοι”, όπως τους αποκαλεί το κράτος απαξιώνοντας την εργασία τους, έχουν προσληφθεί στους Δήμους μέσω του ΟΑΕΔ και του προγράμματος “κοινωφελούς εργασίας”, μισθοδοτούνται με πολύ λιγότερα χρήματα για την ίδια εργασία που προσφέρουν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, μόνιμους, αορίστου και ορισμένου χρόνου, δεν τους καταβάλλεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και δεν έχουν δικαιώματα».

Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο τραγικό περιστατικό στην ίδια υπηρεσία του δήμου. Τον περασμένο Ιούλιο, μια 62χρονη εργαζόμενη στην καθαρότητα του δήμου Ζωγράφου, έχασε την ζωή της εν ώρα εργασίας από ανακοπή καρδιάς.