Ήταν νεκρή όταν θάφτηκε η 49χρονη καρκινοπαθής από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ιατρική πραγματογνωμοσύνη που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Σημειώνεται ότι εχθές υπήρξαν καταγγελίες ότι η γυναίκα πέθανε από ασφυξία λίγο μετά την κηδεία της.

Ads

Όπως έκριναν ομόφωνα οι ιατροδικαστές που επανεξέτασαν τη σορό της, δεν υπάρχει κανένα θέμα νεκροφάνειας και η γυναίκα ήταν νεκρή όταν θάφτηκε.

Νωρίτερα, σήμερα, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Χρυσή Ματσικούδη, η οποία ήταν χτες εφημερεύουσα γιατρός, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο νεκροταφείο από την Περαία λίγα λεπτά μετά την κλήση που δέχτηκε το 100 όπου καταγγέλθηκε ότι ακούγονται φωνές από τον τάφο που καλούσαν βοήθεια. «Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφού έγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία. Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά», είπε. «Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία. Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι’ αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής. Για το στόμα της δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανοιχτό, ήταν χαλαρό» πρόσθεσε.