Τραγικό τέλος στην υπόθεση της εξαφάνισης της εξάχρονης που αναζητείτο στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Το παιδί εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε κάδο απορριμμάτων της περιοχής. 

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 61χρονος πατέρας της, ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε το παιδί του και υπέδειξε στους αστυνομικούς τον κάδο που είχε πετάξει τη σορό της εξάχρονης. Η σορός του παιδιού βρέθηκε μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Η ανάκριση του 61χρονου κράτησε 12 ώρες. Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Επίσης σήμερα θα γίνει η νεκροτομή στο σώμα του άτυχου κοριτσιού, για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου, αλλά σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής κατάθεση του 61χρονου, φαίνεται πως την στραγγάλισε και κατόπιν την πέταξε στον κάδο, μόλις 150 μέτρα από το σπίτι τους, για να την εξαφανίσει. 

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αρμόδιος αξιωματικός, ο 61χρονος βρίσκεται σε σύγχυση, γι’ αυτό θα ληφθεί και νέα κατάθεση σήμερα, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για την αποτρόπαια πράξη του και να συμπληρωθεί η δικογραφία, πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο ίδιος αναφέρει ότι έσφιξε χωρίς να το θέλει περισσότερο το κορίτσι στην αγκαλιά του, με αποτέλεσμα να το στραγγαλίσει. Υποστήριξε ότι «ήταν ατύχημα» και «φταίει η κακιά στιγμή». Τέλος, σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 61χρονος έχει ψυχολογικά προβλήματα και παίρνει αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Σημειώνεται ότι την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, το οποίο είχε κινητικά προβλήματα, δήλωσε χθες το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας ο ίδιος ο πατέρας της, που είναι συνταξιούχος αστυνομικός, ενώ ταυτόχρονα εκδόθηκε και αγγελία αναζήτησης από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι αντιφάσεις του πατέρα 

Η εξαφάνιση του κοριτσιού, που είχε κινητικά προβλήματα, δηλώθηκε στις αρχές το πρωί της Πέμπτης από τον 61χρονο πατέρα. Όμως με την κατάθεσή του δεν διαφωτίσε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η κόρη του. Αντίθετα οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποιες αντιφάσεις.

Ειδικότερα ο 61χρονος, απόστρατος αστυνομικός υποστήριξε ότι το πρωί της Πέμπτης, ξύπνησε αλλά δεν βρήκε την στο κρεβάτι του το 6χρονο κορίτσι. Αυτό όμως που προκάλεσε ερωτήματα στους αστυνομικούς είναι  ο λόγος που ο πατέρας δεν επικοινώνησε άμεσα με τις αρχές αλλά πρώτα πήγε το δίδυμο αδερφάκι της στο σχολείο. Ακολούθως ο 61χρονος επισκέφτηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα ώστε να δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο απόστρατος αστυνομικός ισχυρίστηκε πως λόγω κάποιων προβλημάτων ψυχολογικών προβλημάτων υγείας λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή που έχει παρενέργειες και του προκαλεί βαρύ ύπνο τις νυχτερινές ώρες. Πάντως όπως είπε δεν θυμάται να άφησε ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού, ούτε αν ξέχασε τα κλειδιά πάνω σε αυτήν.

Σημειώνεται πως η μητέρα της 6χρονης και σύζυγος του 61χρονου νοσηλευόταν εδώ και ημέρες σε νοσοκομείο, όπου θα υποβαλλόταν σε εγχείρηση. Βγήκε άρον άρον όταν έμαθε για την εξαφάνιση του παιδιού.