Νεκρή, με ενδείξεις που παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια βρέθηκε η 44χρονη γυναίκα η οποία είχε εξαφανιστεί χθες το απόγευμα από το σπίτι της στην Κατοχή Οινιάδων του δήμου Μεσολογγίου.

Ads

Τη σορό της άτυχης γυναίκας ανακάλυψε ο εκπαιδευμένος σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ, κλιμάκιο της οποίας είχε πάει στην περιοχή από την Πάτρα για να συμμετάσχει στις έρευνες.

Βρέθηκε μέσα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της που ήταν σταθμευμένο στην παραλία Φωτμού στο Θέρμο στην Τριχωνίδα, σε απόσταση περίπου μιάμιση ώρας από το σπίτι της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια της υπάρχουν εγκαύματα, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως ο δράστης επιχείρησε να βάλει φωτιά στο όχημα και στην ίδια για να εξαφανίσει τα ίχνη του, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του. 

Ads

Στον τόπο του εγκλήματος έχει φτάσει και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα που θα κάνει την αυτοψία για να εξακριβώσει με ποιον τρόπο δολοφονήθηκε και στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί για τη νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. 

Παράλληλα οι άνδρες της Ασφάλειας προσπαθούν να εξακριβώσουν με ποιον συναντήθηκε και αν το έγκλημα έγινε στο χωράφι ή η 44χρονη μεταφέρθηκε νεκρή σε αυτό.

Η άτυχη γυναίκα που ονομάζεται Ειρήνη Λαγούδη κατάγεται από την Κατοχή Μεσολογγίου. Είχε φύγει από το χωριό για να πάει στο Αγρίνιο και έκτοτε εξαφανίστηκε.  

image

Η 44χρονη έχει να δώσει στίγμα από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν έφυγε ξαφνικά με το αυτοκίνητό της από το σπίτι της και πήρε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο. Το σήμα του τηλεφώνου έδειξε να κινήθηκε για κάποια ώρα σε συγκεκριμένη περιοχή, ωστόσο, κάποια στιγμή το τηλέφωνο έκλεισε. 

Την δήλωση εξαφάνισής της έκανε στην επόμενη ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού η μία από τις ενήλικες κόρες της.

Τι λέει ο αδελφός της 

Ο αδελφός της Γιώργος Λαγούδης, μιλώντας στο Star αναφέρθηκε στο ιστορικό της εξαφάνισης. 

«Οδηγούσε ένα Ford Ka, κίτρινο  με πινακίδες ΝΕΤ 9846. Ήμασταν μαζί τα Χριστούγεννα για διακοπές στην Αθήνα στο σπίτι μου. Επέστρεψε προχθές την Παρασκευή στο χωριό με την οικογένειά της, το Σάββατο ήρθε στο Αγρίνιο να παραλάβει το αυτοκίνητό της που το είχε αφήσει με βλάβη για να της το φτιάξουν και έφυγε και γύρισε στο χωριό περίπου στις 12 η ώρα. Για κάποιο λόγο, κατά τη μια περίπου πήρε ξανά ξαφνικά το αυτοκίνητο. Όπως φαίνεται από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας επέστρεψε στο Αγρίνιο, στην ευρύτερη περιοχή που ήταν το συνεργείο. Δεν ήρθε στο συνεργείο, αλλά στην ευρύτερη περιοχή».

Όπως είπε, η 44χρονη γυναίκα αν και είχε περάσει δύσκολα στη ζωή της (έχασε τον άνδρα της πριν 3 χρόνια και είχε μείνει χωρίς γονείς) «δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα, δεν είχε τάσεις φυγής. Είναι μια πολύ δυνατή γυναίκα. Έχασε νωρίς τον άνδρα της, τους γονείς της είναι και άντρας και μητέρα για τα παιδιά της. Μείναμε ορφανοί από μικροί και πάλευε. Ήταν φουλ αισιόδοξη, τρομερή προσωπικότητα. Χαμογελαστή και αισιόδοξη. Αγαπούσε εμένα και τα παιδιά της. Δε θα έκανε ποτέ κάτι κακό στον εαυτό της. Είναι ξαφνικό και περίεργο που έφυγε έτσι από το σπίτι χωρίς ιδιαίτερο λόγο και δεν ειδοποίησε τα παιδιά. Σπίτι άφησε τα πάντα. Το μόνο που έχει μαζί της είναι το δίπλωμα του αυτοκινήτου. Δεν πήρε κάρτες, χρήματα, ή βαλίτσες».