Νεκρή ανασύρθηκε η 45χρονη γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί από το μεσημέρι στα ερείπια του σπιτιού της, μετά τον ισχυρό σεισμό 6,1 ρίχτερ που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Λέσβου και της Χίου.

Ads

Τη γυναίκα ανέσυραν νεκρή τα σωστικά συνεργεία, που επιχειρούσαν στην περιοχή από νωρίς το απόγευμα προσπαθώντας να την εντοπίσουν και να την απεγκλωβίσουν. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. 

«Ολοκληρωτική καταστροφή στη Βρισά»

Η καταστροφή στο χωριό Βρίσα είναι ολοκληρωτική, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, ο οποίος αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο χωριό. «Ακόμα και τα σπίτια που στέκουν όρθια έχουν πολύ σοβαρά και εμφανή προβλήματα», προσθέτει. 

Εκτός από τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της, ακόμη δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και από εκεί, για όσους κρίθηκε αναγκαίο, πραγματοποιήθηκε διακομιδή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. 

ΑΌπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Στέλιος Πανσεληνάς, κάτοικος της Βρίσας, «εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε αυτό αφορά τα παλιά σπίτια του χωριού, καθώς τα νεότερα δεν έχουν τόσο σοβαρές ζημίες.

«Όλα τα παλαιά κτίσματα έχουν πέσει μόνο τα νέα έχουν διασωθεί» ανέφερε ο κ. Πανσεληνάς, που σημείωσε ακόμη ότι αγνοείται μια γυναίκα η οποία εκείνη την ώρα κοιμόταν σε ένα από τα παλιά κτίσματα του χωριού. Επίσης ο κ. Πανσεληνάς δήλωσε ότι οι περίπου 800 κάτοικοι βρίσκονται εκτός χωριού, ενώ έχουν φτάσει στην περιοχή τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής και οχήματα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι εικόνες από τη Βρίσα αποκαλύπτουν τη βιβλική καταστροφή…