Δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 50χρονου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, για τη δολοφονία της μητέρας του, η σορός της οποίας εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 5 Ιουλίου.

Ads

Ειδικότερα, η σορός της 79χρονης γυναίκας βρίσκονταν στην μπανιέρα του σπιτιού της σε προχωρημένη σήψη, όταν την εντόπισε ο 53χρονος πρωτότοκος γιος της, που έμενε μαζί της. Η άτυχη γυναίκα φορούσε τα ρούχα της και έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο δεξιά στον λαιμό της.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ο 50χρονος δεύτερος γιος της και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία. Ο 50χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του. 

Εκτιμάται ότι η 79χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον 50χρονο γιο της πριν από περίπου πέντε ημέρες ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, o οποίος έχει δώσει εντολή να μεταφερθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ads

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (05-07), σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης, εντοπίστηκε νεκρή, από συγγενικό της πρόσωπο, η 79χρονη, φέροντας τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στην δεξιά τραχηλική χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστης της επίθεσης σε βάρος της 79χρονης γυναίκας, η οποία εκτιμάται ότι τελέσθηκε προ πέντε ημερών περίπου, είναι ο 50χρονος σύνοικος γιός της, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.

H σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».