Μια 61χρονη από τον Ασπρόπυργο, έχασε τη ζωή της, πέντε ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, με την περίπτωση να διερευνάται από τον ΕΟΦ.

Ads

Αναλυτικότερα, η 61χρονη, η οποία είχε διαγνωστεi με θρομβοφιλία και έπαιρνε αντιπηκτικά φάρμακα, έχοντας ενημερώσει σχετικά τους γιατρούς της και τον ΕΟΔΥ, εμβολιάστηκε στις 27 Μαρτίου και πέθανε στις 31 του ίδιου μήνα.

Σημειώνεται ότι, είχε ακυρώσει ήδη μια φορά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, καθώς φοβόταν πιθανές παρενέργειες.

Τι δήλωσε ο γιος της

«Είναι κρίμα, η μητέρα μου έχει νικήσει τρεις φορές τον καρκίνο και πέθανε από ένα εμβόλιο. Μια χαρά εργαζόταν, πήγαινε στη δουλειά της. Μου έχουν κοπεί τα γόνατα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιος της, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star της Δευτέρας.

«Την ημέρα που έκανε το εμβόλιο (το Σάββατο 27 Μαρτίου), της έπεσε το οξυγόνο. Την επόμενη μέρα,  την Κυριακή, ξύπνησε μια χαρά, το βράδυ της έφτασε το οξυγόνο στο 85. Τη Δευτέρα σηκώθηκε, πήγε στη δουλειά της. Ξαφνικά την Τετάρτη στις 5 το πρωί με ξυπνάει, είχε δυσφορία. Μιλάγαμε ανά μισή ώρα, μίλησε με τον ογκολόγο της και της είπε καλό είναι να έρθεις στο νοσοκομείο να σε δει ένας πνευμονολόγος για να δουμε τι γίνεται. Έκανε τεστ για κορoνοϊό και βγήκε αρνητικό και η ακτινογραφία θώρακα ήταν καθαρή. Με πήρε τηλέφωνο ότι έρχεται σπίτι και μετά από λίγο την κάλεσα εγώ και δεν το σήκωνε. Ήταν στον καναπέ, είχε βάλει το οξυγόνο και είχε σβήσει ήδη», σημείωσε ο γιος της 61χρονης, καταλήγοντας ως εξής:

Ads

«Ο γιατρός που της έκανε το εμβόλιο, έχει κάνει και κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ. Ο ογκολόγος της έχει ζητήσει ιστολογική και τοξικολογικές. Έχω και το χαρτί της νεκροψίας, που λέει πως πιθανόν έμφραγμα να είναι η αιτία».