«Τι δουλειά έχει ο Άρειος Πάγος, να κρίνει αν είναι ή όχι η απληρωσιά, βλαπτική μεταβολή; Αν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο εργαζόμενος, θα γίνει για μια φορά ακόμη ρεζίλι η χώρα», τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Ads

Σχετικά, με την κατάσταση στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, όπου εργαζόταν η 42χρονη που έδωσε τέλος στη ζωή της, όντας 15 μήνες απλήρωτη, ο Α. Νεφελούδης δήλωσε ότι το υπουργείο έχει κάνει ότι μπορούσε νομικά, εντούτοις οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται και να διαφεύγουν της σύλληψης.

Ο Α. Νεφελούδης άφησε εκ νέου αιχμές για τη λειτουργία και τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης, καθώς οι μηνύσεις γίνονται, αλλά οι παραβάτες δεν τιμωρούνται.

«Έχουμε κάνει περίπου 170 μηνύσεις σε βάρος της εταιρείας Καρυπίδη. Υπάρχουν 72 αυτόφωρες εγκλήσεις, για μη καταβολή δώρου, αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο», είπε ο γγ σημειώνοντας ότι «αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ads

«Θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι πρέπει να αλλάξει όσον αφορά τους νόμους. Ενδεχομένως πρέπει να αυστηροποιηθεί η τιμωρητική διαδικασία», είπε ο Α. Νεφελούδης και πρόσθεσε:

«Όταν χρωστά ένας εργοδότης 10.000.000 ευρώ στους εργαζόμενους και εκμεταλλεύεται αυτά τα χρήματα για να μπορεί να λειτουργεί, τότε επί της ουσίας θα έπρεπε να αλλάζει η μετοχική σύνθεση της εταιρείας και πάμε σε μια άλλη συζήτηση».

Αναφερόμενος στην περίπτωση Καρυπίδη, αναρωτήθηκε πώς γίνεται να επενδύει χρήματα σε μια άλλη δραστηριότητα, όταν δεν πληρώνει τους εργαζόμενους.

«Ξέρω ότι δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα. Είναι παράδοξο και πρέπει να επιληφθεί η Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος».