Μεγαλώνει η λίστα των συλλήψεων μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Έντεκα άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της ακροδεξιάς οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για σωρεία επιθέσεων. Μετά από 10 κατ’ οίκον έρευνες σε Αττική, Γιάννενα και Σέρρες έχουν συλληφθεί πέντε άτομα για συμμετοχή σε ακροδεξιές οργανώσεις, εμπρησμούς σε στέκια και επιθέσεις κατά μεταναστών και πολιτικών τους αντιπάλων.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φέρεται να είναι μέλη της νεοναζιστικής χιτλερικής οργάνωσης «Combat 18», που στην Ελλάδα εμφανίζεται και με το όνομα «Combat 18 Hellas», αλλά και των «Ανένταχτων Μαιάνδρων Εθνικιστών» ή «ΑΜΕ», με τους οποίους φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει από κοινού πολλές από τις επιθέσεις τους.

Oπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμα ατόμων, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών) , οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ’ οίκον ερευνών.

Ads

Διαβάστε επίσης

Συνολικά οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε πάνω από 30 εμπρηστικές επιθέσεις και περιστατικά βίας και βανδαλισμών.

image

Μάλιστα, με αναρτήσεις τους στο Διαδίκτυο έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις σε στέκια αναρχικών, φθορές σε εβραϊκά μνημεία, συμμετοχή σε επεισόδια με Ρομά στο Μενίδι κ.ά. «Η Combat 18 έχει στα χέρια της το μέλλον του εθνικιστικού ακτιβισμού. Το νέο αίμα της C18 στην Ελλάδα είναι εδώ και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα παρά μόνο στη σβάστικα», αναφέρεται σε ένα από τα πολλά βίντεο που η ομάδα έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά: «Ο εθνικισμός και η άνοδος της ακροδεξιάς» της Άννας Φραγκουδάκη

Στους κατηγορουμένους συγκαταλέγεται και 35χρονος δικηγόρος, ο οποίος συμμετείχε μέχρι πρότινος και είχε ενεργό ρόλο σε πολιτικούς σχηματισμούς και της άκρας Δεξιάς.