Σε δύο νέες συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία το πρωί της Πέμπτης για την επίθεση εναντίον του αστυνομικού το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έρευνες της ΕΛΑΣ εστιάζουν στον οπαδικό χώρο, καθώς από εκεί φέρονται κυρίως να προέρχονται οι δράστες της επίθεσης. 

Ads

Η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε δυο Έλληνες 22 και 23 ετών, οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με τον οπαδικό χώρο, με τον 22χρονο να φέρεται από πηγές της αστυνομίας πως έχει ενεργή δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ίδιος είχε συλληφθεί, πριν από περίπου ένα μήνα, για την επίθεση στα γραφεία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη συνελήφθησαν για την επίθεση στον αστυνομικό ακόμη δύο άτομα, επίσης με δράση στον χώρο των οργανωμένων οπαδών. Επρόκειτο για έναν 23χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, και για έναν 30χρονο,  ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι ο άνθρωπος που ξεκινάει την επίθεση, κάνοντας σπρίντ και ρίχνοντας τον αστυνομικό από τη μηχανή.

Όσον αφορά τον 23χρονο, φέρεται να εντοπίστηκε από τις Αρχές, καθώς, κοντά στο σημείο της επίθεσής, του είχε πέσει το πορτοφόλι, το οποίο, συνέλεξε αστυνομικός και το παρέδωσε στο ΑΤ της περιοχής με την εντολή όταν το ζητήσει κάποιος να κρατηθεί. Όπως και έγινε, όταν το πρωί της Τετάρτης, ο νεαρός βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια, ταυτοποιήθηκε για τη φερόμενη συμμετοχή του στα επεισόδια.

Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοινώθηκε και ο δεύτερος συλληφθείς, ο 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Μαγούλα Αττικής, την ώρα που έφευγε από την εργασία του κινούμενος προς το σπίτι του. Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε από το Mega, ο άνδρας φέρεται να ευχαριστούσε χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τον επιδοκίμαζαν για την πράξη του. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ΕΛΑΣ φέρεται να έχει στα χέρια της και βίντεο και φωτογραφίες για την ταυτοποίηση του δράστη.