Νέες πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από πολίτες που διαμαρτύρονται για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ σημειώθηκαν και περιστατικά με επιθέσεις πιστών σε εκκλησίες, όταν ιερείς ζήτησαν από τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Ads

Στην Αθήνα οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, με τον κόσμο να είναι λιγότερος από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Στο σημείο υπήρχαν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα, οι αντιεμβολιαστές στην Θεσσαλονίκη διαμαρτύρονται και για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον Covid – 19» γράφει ένα κεντρικό πανό στην Θεσσαλονίκη που υπογράφει ο “Ιερός Λοχος 2012” ενώ τα συνθήματα που ακούγονται είναι κατά του κορονοϊού, των εμβολιασμών και των περιοριστικών μέτρων και υπέρ της Μακεδονίας και της πατρίδας.Στην πορεία κεντρικά συνθήματα είναι τα εξής: «Πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από εδώ», «Δε σηκώνουμε πολλά πολλά Χαρδαλιά», «Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη», «Πατρίδα, θρησκεία, ελευθερία».

Οι διαδηλωτές αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών και φωνάζουν επίσης «κάτω τα χέρια απ’ τα παιδιά μας». Έγιναν ομιλίες στην πλατεία του Λευκού Πύργου ενώ πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Δημαρχιακό Μέγαρο, την ΕΡΤ3 και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θα καταλήξουν στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ads

Επεισόδια με αντιεμβολιαστές σε εκκλησίες 

Πέραν των διαδηλώσεων των αντιεμβολιαστών, σημειώθηκαν και επεισόδια έντασης σε εκκλησίες εναντίον ιερέων που παρότρυνων τους πιστούς να εμβολιαστούν. Υπενθυμίζεται, πως η Ιερά Σύνοδος απέστειλε εγκύκλιο «προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα» της Εκκλησίας υπό το θέμα: «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας», με την οποία συνίσταται προς όλους, σε συννενόηση με τον ιατρό τους, να επωφεληθούν της παροχής από την επιστήμη του εμβολίου κατά του κορονοϊού, διευκρινίζοντας, ότι: «Το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας».

Παρόλα αυτά, στη Θεσσαλονίκη εκτυλίχθηκε ένα πρωτοφανές περιστατικό  χθες, Τρίτη (27/7) μετά το πέρας του Εσπερινού της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Ευκαρπία της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστές έναν ιερέα που βρισκόταν στον ναό και ορισμένους πιστούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του romfea.gr, οι τελευταίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας αναφέρθηκε στα εμβόλια κατά του κορονοϊού και στον εμβολιασμό ως το μέσο προστασίας των ηλικιωμένων και μη πολιτών.

Οι πιστοί αποδοκίμασαν τις προτροπές του Σεβασμιωτάτου, ενώ παράλληλα ζητούσαν να μην λέει για τα εμβόλια, αλλά να κηρύξει για την τιμώμενη Αγία, όπως φαίνεται και σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ιστότοπος.

«Ντροπή, αίσχος! Δεν είναι πνευματικό κήρυγμα αυτό, να μας μιλήσεις για την Αγία. Αν θέλουμε να ακούσουμε για τα εμβόλια θα βλέπαμε ΣΚΑΪ», φώναζαν, μεταξύ άλλων, οι παρευρισκόμενοι στην εκκλησία.

Επίθεση σε ιερέα στη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο κατά τη διάρκεια έκκλησης ιερέα προς τους πιστούς να εμβολιαστούν σημειώθηκε νέο επεισόδιο σε έναν ακόμη ναό της χώρας μας. Μετά από το πρόσφατο σε ξωκλήσι της Πάρου, όπου μια γυναίκα ανέβηκε στον άμβωνα, άρπαξε την εγκύκλιο για τα εμβόλια από τα χέρια του παπά και την έκανε χίλια κομμάτια, αυτή τη φορά, “φωνές” του αντιεμβολιαστικού κινήματος ακούστηκαν σε εκκλησία της Ζακύνθου.

Όλα έγιναν έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, όπου πραγματοποιήθηκε πανήγυρις, με τον ιερέα, μετά τη Λειτουργία να μιλά στους πιστούς καλώντας τους να εμβολιαστούν.

Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, ένας παρευρισκόμενος έγινε έξαλλος, φωνάζοντας “αίσχος, ντροπή”, ενώ λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια με ανθρώπους που προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.

Στην Πάτρα,  πιστοί που είναι κατά του εμβολιασμού για τον κορονοϊό συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα, για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα προστασίας που έχουν επιβληθεί για την πανδημία και τα εμβόλια.

Οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα με το tempo24.news, δεν υπερβαίνουν τους 20 και το σημείο έχει αποκλειστεί. Τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί, όπως μπορείτε να δείτε και στα παρακάτω βίντεο, φώναξαν συνθήματα ενάντια στον κορονοίό, τα μέτρα προστασίας, τα εμβόλια, ενώ έψαλλαν και τον Ακάθιστο Ύμνο.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

image

image

image

image

image