Νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλάζοντας έως το τέλος του 2014 το ενιαίο μισθολόγιο.

Ads

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή όσων έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο, αλλά και όσων έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο, θα υποχωρήσουν στα επίπεδα του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις μειώσεις των μισθών αυτής της κατηγορίας εργαζομένων θα δοθούν για αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και των εργαζομένων στην εκπαίδευση και την υγεία. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μειώσεις αφορούν 204.000 αποφοίτους Δημοτικού και Λυκείου (ΥΕ και ΔΕ) και οι αυξήσεις 240.000 δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτές και αποφοίτους ΑΕΙ (ΤΕ και ΠΕ). Η θεσμοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογίου αποτελεί έναν από τους βασικούς σχεδιασμούς που θέλει να υλοποιήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δέσμευση έναντι της τρόικας.