Σε νέες πενθήμερες απεργίες αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στο ΕΚΠΑ θα γίνει νέα γενική συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη 29/10 ενώ στο ΕΜΠ την Παρασκευή στις 25/10. Σημειώνεται ότι όσο διαρκούν οι απεργίες, δεν πραγματοποιείται στα ιδρύματα καμία διοικητική λειτουργία.

Ads

 
Μάλιστα, την ώρα που εκπνέει η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης με τα στοιχεία και τα προσόντα των διοικητικών υπαλλήλων, η εισήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία στη γενική συνέλευση των υπαλλήλων αφού συνάντησε την έντονη αντίδραση τους.
 
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ βρίσκονται σε απεργία για έβδομη συνεχή εβδομάδα.

Ακόμη, στις 5 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί σύγκληση έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων ανακοίνωσε το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη «σταθμίζοντας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, τη δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Πανεπιστήμια». Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Λαύριο.

Οι πρυτάνεις υποστηρίζουν πως «η τυφλή, αυθαίρετη, ατεκμηρίωτη και χωρίς μελέτη αξιολόγηση των δομών κατάργησης θέσεων προσωπικού θα διαλύσει τα οκτώ πανεπιστήμια και μαζί με αυτά ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην Ελλάδα».

Ads

Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι πάνω από 600 μέλη ΔΕΠ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου υπέγραψαν κείμενο συμπαράσταση στους διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος που απειλούνται με διαθεσιμότητα.