Ένα νέο περιστατικό προνομιακής μεταχείρισης και προτεραιότητας στον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, αυτή τη φορά μεταξύ των γιατρών ενός Νοσοκομείου, καταγγέλλεται στο tvxs.gr

Ads

Πρόκειται για την απόφαση της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας που υπαγορεύει ότι στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν μόνο οι Γιατροί-Καθηγητές πρώτης βαθμίδας και όχι οι υπόλοιποι.

Η απόφαση προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις καθώς συχνή και καθημερινή επαφή με περιστατικά και με τον κίνδυνο της μετάδοσης του κοροναϊού έχουν οι υπόλοιποι γιατροί και κυρίως οι ειδικευόμενοι που περνούν πολλαπλάσιο χρόνο στην “πρώτη γραμμή” της μάχης με την πανδημία.

Μάλιστα, μεγάλο μέρος αυτών των γιατρών έχει ήδη νοσήσει σε αντίθεση με όσους θα εμβολιαστούν, με βάση της απόφαση του Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας. Όπως είναι λογικό,  μετά από όσα έχουν προηγηθεί σε πολιτικό επίπεδο, δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα. Σε κάθε περίπτωση η βαθμίδα ενός Πανεπιστημιακού, και μάλιστα γιατρού, δεν συνιστά κανενός είδους κριτήριο για προτεραιότητα στον εμβολιασμό και προβληματίζει, σχολιάζουν ακαδημαϊκές πηγές.

Ads

Λόγω της ημέρας, από την πλευρά του tvxs.gr δεν κατέστη δυνατή κάποια επικοινωνία με το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Καθηγητή Γ. Βασιλόπουλο, προκειμένου να σχολιάσει την καταγγελία.