Νέες φωτογραφίες των χρυσαυγιτών έρχονται στο φως. Φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν πως ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, μόνο «περαστικός» δεν ήταν από τη Χρυσή Αυγή. Αντίθετα είχε ρόλο στη νεοναζιστική οργάνωση, καθώς ήταν πανταχού παρών.

Ads

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, ο Γιώργος Ρουπακιάς εμφανίζεται πότε να βρίσκεται πίσω από τα ηγετικά στελέχη των νεοναζί, τους Λαγό και Παναγιώταρο, αλλά και δίπλα στον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη και πότε χαιρετά ναζιστικά στη Νέδα ή μιλάει στο τηλέφωνο πριν από «δράση» του πυρήνα Νίκαιας.

image

image

Ads

image

image

Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως είχε και ο έτερος «περαστικός», όπως ισχυρίζεται η Χρυσή Αυγή, Τάσος Μιχάλαρος τον οποίο αναγνώρισαν οι μάρτυρες στη δίκη και τα οπτικά ντοκουμέντα. Ο Τάσος Μιχάλαρος πρωταγωνιστεί ως «διμοιρίτης» των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής με δράση τουλάχιστον από το 2012. Ο ίδιος ήταν άλλωστε μέσα στην καφετέρια «Κοράλλι» τη βραδιά της δολοφονίας Φύσσα και είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην κινητοποίηση του τάγματος Νίκαιας.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, οι γονείς του Παύλου Φύσσα επισήμαναν τόσο τον ρολο του Γιώργου Ρουπακιά στη Χρυσή Αυγή όσο και την ιεαρχία που υπάρχει στη νεοναζιστική οργάνωση η οποία επιβάλλει πως τις αποφάσεις για τις επιθέσεις τις παίρνει η ηγεσία. Όπως ανέφεραν στην κατάθεσή τους η δολοφονία του γιου τους έγινε κατ’ εντολή του Γιάννη Λαγού, ο οποίος με τη σειρά του είχε λάβει άδεια από τον αρχηγό των νεοναζί Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η ιεραρχία αποκαλύπτεται και από βίντεο στο οποίο ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης μιλάει σε χρυσαυγίτες και οργανώνει επίθεση τάγματος εφόδου. Ωστόσο όπως επισημαίνει για να γίνει η επίθεση θα πρέπει πρώτα να λάβει άδεια από την ηγεσία. «Αν πάρω το O.K. από τον Λαγό. Αν δεν το πάρω, δεν το κάνουμε. Αν πάρω το Ο.Κ., θα έρθει σε όλους σας […] Τη γραμμή περιμένω να πάρουμε. Ό,τι γραμμή πέσει, αυτή θα ακολουθήσουμε. Η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας, οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε».

Όσο για την σχεδιαζόμενη επίθεση αναφέρει: «Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά, τα οποία θα περιφρουρούμε. Να κάνουμε ότι ψάλλουμε, να αγοράσουμε και τέτοια. Και μόλις δούμε το Ο.Κ. κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, από όλα και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται.

* Στην κεντρική φωτογραφία ο «κλειστός» πυρήνας Νίκαιας στον οποίο ανήκαν από δεξιά οι Ρουπακιάς, Πατέλης, Τσακανίκας, Καζαντζόγλου, Μιχάλαρος. Πανηγύρια μετά από επίθεση και λάφυρο ένα αντιναζιστικό πανό.