Νέο γύρο πολέμου, σεναρίων και βολών για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης πυροδότησε η διακοπή, και εν τέλει η ματαίωση, της σημερινής συνεδρίασης του ΣτΕ που θα έκρινε τη συνταγματικότητα ή μη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
 

Ads

Ο πρόεδρος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου επικαλέστηκε, με δημόσια δήλωσή του, ως αιτία της διακοπής το «κλίμα» που έχει διαμορφωθεί «από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβασης της διασκέψεως», ενώ η διακοπή της συνεδρίασης συνοδεύθηκε από πληροφορίες και δημοσιεύματα για ένταση και διάσταση απόψεων μεταξύ δικαστών.
 
Κουμουτσάκος: «Σκοτεινή υπόθεση»
 
Η δήλωση Σακελλαρίου και οι εν λόγω πληροφορίες άνοιξαν νέο κύκλο στην κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις τηλεάδειες, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο να δηλώνει ότι «μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΣτΕ, η υπόθεση  «τηλεοπτικές άδειες» έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη» και το Μαξίμου να απαντά με σκληρή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
 
Μαξίμου: Αδιανόητη η δήλωση Κουμουτσάκου
 
Συγκεκριμένα, το Μαξίμου έκανε λόγο για «αδιανόητη δήλωση» του εκπροσώπου της ΝΔ «που επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη, στοχοποιώντας μια δικαστική λειτουργία και μια συγκεκριμένη διαδικασία ως «σκοτεινή».
 
Τί λένε οι δικαστές
 
Παράλληλα, με ανακοινωσή της και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας διέψευσε ότι υπήρξαν άλλοι λόγοι για τη ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου δήλωσε ότι ο λόγος της ματαίωσης της σημερινής διάσκεψης της Ολομέλειας, για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών «είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά».

«Επομένως», προστίθεται, «όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
 
 Κυβέρνηση: Το ΣτΕ να αποφασίσει ανεπηρέαστο
 
Νωρίτερα, επίσης, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και ταχύτατα, δεδομένου ότι όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις του ΣτΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων ήταν απορριπτικές» και τόνιζαν ότι «το ανώτατο δικαστήριο να αποφασίσει ανεπηρέαστο».
 
Από την λευρά της αντιπολίτυσης, αιχμηρή ήταν η παρέμβαση και του ΠΑΣΟΚ, με τον υπεύθυνο του Τομέα Δικαιοσύνης του κομματος Θεόδωρο Παπαθεοδώρου να τονίζει: «Οι σημερινές εξελίξεις στο ΣτΕ επιτείνουν τις ανησυχίες μας. Οι Θεσμοί όπως η Δικαιοσύνη πρέπει να προστατεύσουν το κύρος τους και να λειτουργούν μακριά από κάθε μορφή χειραγώγησης».