Σε μυστήριο με συνεχείς ανατροπές εξελίσσεται η πορεία του παγιδευμένου φακέλου μέχρι να φτάσει στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.

Ads

Όπως έγινε γνωστό από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιβεβαιώθηκε η κατάθεση του αρχιφύλακα που ανήκει στην φρουρά του Λ. Παπαδήμου, σύμφωνα με την οποία είχε πάει ο ίδιος την αλληλογραφία για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray της Βουλής, κάτι το οποίο, διαψεύσθηκε χτες από την φρουρά του κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, από τις κάμερες της Βουλής έχει καταγραφεί ο αστυνομικός την ώρα που μετέβη με την αλληλογραφία για έλεγχο και συγκεκριμένα τέσσερις φακέλους, που είχε παραλάβει από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων και το παγιδευμένο πακέτο.

Διευκρινίστηκε από την Αστυνομία, ότι οι φάκελοι της αλληλογραφίας του Λ. Παπαδήμου, δεν σφραγίζονται μετά τον έλεγχο, γι’ αυτό και δεν υπήρχαν τα ειδικά σφραγιδάκια, στις άλλες επιστολές.

Ads

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, θα εξετάσουν τώρα τον υπάλληλο που είχε βάρδια προκειμένου να διευκρινιστεί γιατί δεν εντοπίστηκε ο παγιδευμένος φάκελος.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι ειδικοί κατάφεραν να κολλήσουν τα κομμάτια του φακέλου και φαίνεται ο «αποστολέας». Δεν πρόκειται για γνωστό πολιτικό πρόσωπο, , όπως λένε οι αστυνομικοί και έχει διεύθυνση στο Κολωνάκι.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την συλλογή στοιχείων για τους δράστες.

Τι είπε ο συνοδός ασφαλείας

«Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι» αναφέρει στην κατάθεσή του ο συνοδός ασφαλείας του Λ. Παπαδήμου» και συνεχίζει: «Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα».

Υπενθυμίζεται ότι πηγές Φρουράρχου της Βουλής υποστήριξαν, πως την μέρα του χτυπήματος δεν καταγράφηκε άτομο της προσωπικής ασφάλειας του Λ. Παπαδήμου να παραδίδει φάκελο για έλεγχο.

Τι απαντούν πηγές της Βουλής για τα νέα δεδομένα

Κύκλοι της Βουλής έλεγαν ότι από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δεν προκύπτει σε κάθε περίπτωση ότι ελέγχθηκε ο επίμαχος φάκελος, αλλά απλώς ότι προσήλθε ο φρουρός του πρώην πρωθυπουργού και έφερε υλικό προς έρευνα.

Οι ίδιοι κύκλοι παραδέχονται ότι το μηχάνημα x-ray είναι παλαιάς τεχνολογίας, του 2004, χωρίς καταγραφικό μνήμης και σήμανση προειδοποιητικού ήχου, λένε όμως ότι έχουν ζητήσει την αντικατάστασή του αλλά γραφειοκρατικοί λόγοι στέκονται εμπόδιο.