Να τον εκφοβίσουν, αλλά όχι να τον σκοτώσουν, σκόπευαν οι δύο δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ads

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από στιχομυθία του «ψηλού» δράστη με τον συνεργό του πριν από τον πυροβολισμό. Επιβεβαιώνοντας οι πηγές τις πληροφορίες της «Εφ.Συν.», που ανέφεραν ότι ο «κοντός» δράστης έβγαλε τον 32χρονο συνεργάτη του δικηγόρου από το γραφείο, προσέθεταν ότι λίγο πριν βγουν και οι δύο από το δωμάτιο, ο κακοποιός γύρισε στον «ψηλό» συνεργό του και του είπε: «Πυροβόλησέ τον στα πόδια, να πάρει το μήνυμα».

Στο μεταξύ έφοδο σε διαμέρισμα Αλβανού, στην οδό Σοφοκλέους στην Καλλιθέα, πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Κυριακής η Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν μπροστά σε ένα οπλοστάσιο αφού μέσα στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν όπλα, χειροβομβίδες ακόμα και εκρηκτικά.

Ads

Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς εξέταση αλλά το ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στα όπλα, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιο από αυτά να είναι και το φονικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Για το λόγο αυτό αναμένονται οι βαλλιστικές εξετάσεις.

Πολλές προσαγωγές, τρεις ύποπτοι

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές, εστιάζοντας ωστόσο, το ενδιαφέρον τους σε τρία άτομα, ήδη κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για ανάκριση στο τμήμα Ανθρωποκτονιών το πρωί της Δευτέρας.

Οι αρχές ερευνούν εξονυχιστικά το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ηθικούς αυτουργούς στην απόπειρα εκφοβισμού του άτυχου δικηγόρου, η οποία κατέληξε στη δολοφονία του.

Οι αρχές θεωρούν ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να εξιχνιαστεί πλήρως η δολοφονία, καθώς οι τρεις κρατούμενοι συνδέονται με το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου το 2014 στην Πεντέλη.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής τρεις Αλβανοί για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου και μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθεροι, αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.