Επτά ονόματα Ελλήνων πολιτικών αναφέρει το έγγραφο του FBI, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Απευθείας», με αφορμή τη χθεσινή «διαρροή της ΝΔ» για το περιεχόμενο της συνομιλίας Μητσοτάκη – Πάιατ και το κατά πόσο υπάρχει εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.

Ads

Αναφορικά με το έγγραφο του FBI, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis, η Γ. Παπαδάκου, τονίζει ότι αναφέρει επτά ονόματα Ελλήνων πολιτικών. Μάλιστα, το εν λόγω έγγραφο σημειώνει ότι «το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις πληροφορίες για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτικούς λόγους που αφορούν μόνο τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα».

Υπενθυμίζεται ότι η Γιάννα Παπαδάκου είχε δημοσιεύσει το 2016 τις πρώτες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας των Αμερικανών για το σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε ότι από τα άλλα 3 πρόσωπα που δεν προκύπτουν από την έρευνα του FBI, αλλά παραπέμφθηκαν από την δικογραφία, το ένα προέκυψε από την μαρτυρία «προστατευόμενου μάρτυρα» και τα άλλα δύο εντοπίστηκαν στο pay roll της εταιρείας στην Ελλάδα.

Τέλος, η Γ. Παπαδάκου προανήγγειλε νέο κύμα αποκαλύψεων τις επόμενες μέρες που θα βάλουν και άλλα πολιτικά και μη, ονόματα στο κάδρο της υπόθεσης.