Με πόλεμο απείλησε την Ελλάδα, «αν πατήσει πόδι στα Ίμια», ο γνωστός για τις προκλητικές του δηλώσεις σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ.

Ads

Μόλις 24 ώρες αφού απείλησε με πόλεμο στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ότι οι Τούρκοι θα υπερασπιστούν «μέχρι θανάτου» τις βραχονησίδες των Ιμίων.

«Δοκιμάστε την αποφασιστικότητά μας. Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο Ερντογάν», υποστήριξε. 

Το απόσπασμα δημοσιοποιήθηκε στο twitter μέσω του αυτοεξόριστου στη Στοκχόλμη δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ. «Προκαλεί την Ελλάδα να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τολμώντας να πατήσει έστω κι ένα πόδι στα Ίμια, και προειδοποιεί ότι ο τουρκικός στρατός θα υπερασπιστεί τις βραχονησίδες μέχρι θανάτου, όταν δοθούν διαταγές από τον Ερντογάν», αναφέρει το σχετικό tweet.

Ads

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο Μπουλούτ είχε δηλώσει και πάλι σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ο Ερντογάν δεν θα διστάσει να δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο εάν γίνει προσπάθεια έρευνας ή εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ.