Ένταση επικράτησε συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τις δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών Θόδωρου Παραστρατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη. Οι δύο βουλευτές επανέλαβαν τα περί διαστρεβλώσης της παρέμβασης τους, με τον Οδυσσέα Βουδούρη να ζητά τη συγγνώμη των Λυκούδη και Αηδόνη, και τον τελευταίο να απαντά πως: «Όταν μιλά ο συνάδελφος οφείλει πρώτα να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη. Και η συγγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους».

Ads

Χωρίς να εκδοθεί ανακοίνωση, αλλά με επιβεβαίωση της γενικής θέσης ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να προκαλούν με τη στάση τους, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τις δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών Θόδωρου Παραστρατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη. Η ακρόαση του Θ. Παραστατίδη ολοκληρώθηκε και σε λίγο ακολουθεί η ακρόαση του Οδ. Βουδούρη.

Η πρώτη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου. Αφορμή στάθηκε η αναφορά του πρώτου στη δήλωση Γλέζου που ζήτησε να μην είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Παραστρατίδης και Βουδούρης. Η παρέμβαση Μαρκογιαννάκη προκάλεσε την αντίδραση Αποστόλου που του ζήτησε να μην παρεμβαίνει στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισήγηση του ο Θεόδωρος Παραστρατίδης έκανε λόγο για «ατυχή διατύπωση» και παρερμηνεία της δήλωσής τους με την οποία ουσιαστικά καλούσαν τους βουλευτές που δεν ψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2015, αλλά ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αλλάξουν ψήφο. «Δεν μπορούμε να συστήσουμε σε κανέναν συνάδελφο τι θα κάνει», ανέφερε ο κ. Παραστατίδης. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Γλέζου απάντησε ότι δεν έχει ζητήσει από κανέναν να τον βάλει σε κανένα ψηφοδέλτιο.

Ads

Τη σκυτάλη της έντασης πήρε ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος ζήτησε από τους βουλευτές Σπύρο Λυκούδη και Χρήστο Αηδόνη να ανακαλέσουν τους «χυδαίους υβριστικούς χαρακτηρισμούς», όπως είπε, που απέδωσαν τόσο στον ίδιο όσο και στον Θεόδωρο Παραστατίδη.

Και ο κ. Βουδούρης υποστήριξε ότι παρερμηνεύθηκαν και διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις που έκαναν από κοινού με τον Θεόδωρο Παραστατίδη, με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και την υπόθεση Χαϊκάλη. Ακόμη, υποστήριξε ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής αντιπαράθεσης εξυπηρετεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης και μπαίνει σφήνα στην πολιτική συμμαχιών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Χρήστου Αηδόνη, που απάντησε στον Οσδυσσέα Βουδούρη, λέγοντας: «Όταν μιλά ο συνάδελφος οφείλει πρώτα να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη. Και η συγγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους».