Νεαρός καταδίωξε, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε έναν 43χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ενδέχεται να είχε διαπράξει διαρρήξεις σε σπίτια της Παιανίας μαζί με δύο συνεργούς του.

Ads

 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε ένα σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή. Κατόπιν έκαναν απόπειρα να εισέλθουν σε άλλη οικία, όπου χτύπησε ο συναγερμός. Οι δράστες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες απείλησαν την ιδιοκτήτρια, ενώ οι δυο γιοι της συνεπλάκησαν με τους ληστές οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.
 
Κλήθηκε η αστυνομία, ωστόσο, δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες. Αργότερα, πιθανόν οι ίδιοι δράστες φέρεται να εισέβαλαν και σε τρίτο σπίτι. Πάντως ο 25χρονος γιος της γυναίκας που απείλησαν στο προηγούμενο σπίτι, βγήκε στον δρόμο, είδε δύο άτομα να τρέχουν και τους καταδίωξε πυροβολώντας με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 43χρονο.
 
Ο 25χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομία μόλις έφτασαν στην περιοχή οι αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί ήδη για τις διαρρήξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσαχθεί και ένας συγγενής του θύματος και κάτοικος της περιοχής, ο οποίος εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν συμμετείχε σε παράνομες ενέργειες με τον 43χρονο. 

Στο πλευρό του 25χρονου δράστη η δημοτική αρχή της Παιανίας
 
Την πρόθεση του Δήμου Παιανίας να υπερασπιστεί τον 25χρονο που τα ξημερώματα πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο αλβανικής καταγωγής, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος της περιοχής Χρ.Δάβαρης, σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στον Βήμα 99,5.
 
«Όλη η κοινωνία της Παιανίας θα βρεθεί δίπλα στον νεαρό, στον συμπατριώτη μας και φίλο μας» δήλωσε ο κ. Δάβαρης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σε αυτή την κίνηση στήριξης «ο Δήμος θα είναι πρωτοστάτης σε έναν άνθρωπο ο οποίος επί ένα τέταρτο είδε τη μητέρα του να έχει ένα μαχαίρι στο λαιμό». «Εμείς τυχαίνει να γνωρίζουμε την κοινωνία μας, τυχαίνει να γνωρίζουμε την οικογένεια, τυχαίνει να γνωρίζουμε τους ανθρώπους και το υψηλό ποιόν του παιδιού αυτού» σημείωσε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Δάβαρη, οι διαρρήκτες εισέβαλαν στην οικία του 25χρονου δύο φορές μέσα σε λίγη ώρα. «Ήρθαν, όταν κατάλαβαν ότι τους αντελήφθησαν οι ιδιοκτήτες έφυγαν και μετά από τρία τέταρτα ξαναγύρισαν στο ίδιο σπίτι» υποστήριξε.
 
«Σήμερα, σε μία κοινωνία που ζούμε, που είμαστε στο έλεος της λεηλασίας και της κακοποιίας πρέπει να ξέρουμε και ποια είναι τα όπλα τα οποία θα αμυνθούμε. Εμείς σας Δήμος έχουμε τη δυνατότητα και προσπαθούμε με τον πιο σωστό τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Αλλά ένας άνθρωπος ο οποίος βλέπει στο σπίτι του ξένους ανθρώπους με ένα μαχαίρι στο λαιμό της μητέρας του και με την απειλή ότι ‘θα σας καθαρίσουμε’, από ‘κει και πέρα το μυαλό σου σαλεύει» πρόσθεσε.
 
Αναφερόμενος στην ενέργεια του νεαρού να καταδιώξει και να πυροβολήσει τον 43χρονο, ο κ. Δάβαρης είπε: «Δεν είναι κάτι που το ασπαζόμαστε, αλλά είναι μία άμυνα. Σε αυτόν τον πόλεμο -επιμένω και το υπογραμμίζω- που σήμερα γίνεται κατά των κακοποιών και κατά της κατάστασης που έχουμε βρεθεί είναι μία άμυνα».