Ένα ακόμη άτομο, το έκτο κατά σειρά, συνελήφθη με ένταλμα του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, για την υπόθεση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa- Hellas Power, που φέρονταν να παρακρατούσαν το τέλος ακινήτων ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.
 

Ads

Πρόκειται για τον 33χρονο Χρήστο Κοτσαϊδη, ο οποίος συνελήφθη στη Φιλοθέη έπειτα από το ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής.
 
Το ένταλμα, σύμφωνα με πληροφορίες, στηρίχθηκε σε στοιχεία από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην Κύπρο.
 
Ο 33χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ζήτησε μάλιστα και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.
 
Για την υπόθεση της Energa- Hellas Power, έχουν προφυλακιστεί πέντε άτομα με ανάλογα αδικήματα καθώς φέρονται ως υπεύθυνοι των εν λόγω εταιρειών να μην κατέβαλλαν στις αρμόδιες Αρχές τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος.