Η τραγωδία είχε προαποφασιστεί. Ο 59χρονος πατέρας, καιρό σχεδίαζε την σοκαριστική αποτρόπαια πράξη του. Αυτό είναι το συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγουν οι αρχές.

Όλα τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος και τις μαρτυρίες που έχουν συλλεχθεί, οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι ο 59χρονος είχε σχεδιάσει τη δολοφονία της κόρης του και τη δική του αυτοκτονία. Δεν ήταν απόφαση της στιγμής. Φαίνεται, ότι με τον τρόπο του και την συμπεριφορά του, αλλά και από υπονοούμενα που άφηνε τον τελευταίο καιρό με όποιον μιλούσε, «αποκάλυπτε» τις αποφάσεις και τα τραγικά σχέδιά του. Το κακό είναι ότι κανείς από τον περίγυρό του, δεν το κατάλαβε…

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Νίκο Κωτακίδη, η νεκροψία – νεκροτομή και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ. Το παιδί πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον ίδιο του τον πατέρα και ενώ ακόμα κοιμόταν.  Δεν πρόλαβε καν να ξυπνήσει και να αντιδράσει και γι’ αυτό βρέθηκε σε εμβρυακή στάση στο κρεβάτι του. Η βολή ήταν εξ επαφής και δεν υπήρξε καμία διασπορά από τα σκάγια. Αμέσως, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από την πρώτη βολή, ο 59χρονος έστρεψε το δίκαννο κάτω από το λαιμό και έδωσε τέλος στη ζωή του, ακριβώς δίπλα από το άψυχο σώμα του παιδιού του.

Η τελευταία πράξη του οικογενειακού αυτού δράματος θα γραφτεί σήμερα με την κηδεία του 10χρονου κοριτσιού που θα γίνει στην Καλογερόραχη, περιοχή καταγωγής της μητέρας της. Το Σάββατο έγινε και η κηδεία του 59χρονου στη Μεσσήνη.