Νέα στοιχεία και νέες ανατροπές προέκυψαν στην υπόθεση της δολοφονίας στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο, μια υπόθεση που μοιάζει με θρίλερ.

Ads

Κατά την ανάκρισή του από τους αστυνομικούς ο Παραολυμπιονίκης και δράστης της δολοφονίας υπέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων ενώ οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ήδη «περίεργα» πράγματα.

Σύμφωνα με τα όσα αρχικά κατέθεσε ο δράστης στους αστυνομικούς, το θύμα έβγαλε από την τσέπη του ένα 22αρι πιστόλι και το έστρεψε προς τον παραολυμπιονίκη, ο οποίος υποστήριξε ότι κατάφερε να του το αρπάξει και πάνω στην πάλη να το γυρίσει προς το μέρος του και να πυροβολήσει. Αμέσως μετά, σύμφωνα με την αρχική του διήγηση, βγήκε από το κατάστημα, κατέβασε τα ρολά και διέφυγε στο σπίτι του που είναι σε κοντινή απόσταση.

Όμως, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής παραξενεύτηκαν με ποιον τρόπο κατάφερε ο παραπληγικός δράστης να αφοπλίσει το θύμα, ο οποίος μάλιστα ήταν γραμματέας σε Αθλητικό Σκοπευτικό Σύλλογο και πολύ έμπειρος χειριστής των όπλων.

Ads

Επίσης, όταν οι αστυνομικοί πήγαν να πάρουν το βιντεοληπτικό υλικό από το κατάστημα, πρόσεξαν πως κάποιος το είχε θέσει εκτός λειτουργίας, λίγο πριν το φονικό.

Οι διαπιστώσεις αυτές προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση στους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάλαβαν ότι ο δράστης έλεγε ψέματα και τον ανέκριναν ξανά. Στον δεύτερο γύρο της ανάκρισης ο δράστης τελικά ομολόγησε εκ νέου, αλλάζοντας τα δεδομένα.

Υποστήριξε πως το 22αρι πιστόλι ήταν δικό του, το κατείχε παράνομα και το είχε προμηθευτεί όπως είπε πριν από 5 χρόνια. Το είχε πάντα στο καροτσάκι του γιατί φοβόταν μην πέσει θύμα ληστείας στο πρακτορείο.

Σε ό,τι αφορά το βιντεοληπτικό υλικό ο δράστης ομολόγησε τελικά πως έσβησε πρώτα το καταγραφικό του συστήματος βιντεοσκόπησης και αμέσως μετά πυροβόλησε το θύμα, αφήνοντάς τον ακόμη με τις αισθήσεις του πριν βγει έξω και ψύχραιμα κατεβάσει τα ρολά, για να διαφύγει στη συνέχεια, στο σπίτι του.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο δράστης στους αστυνομικούς, ο ξενοδόχος πήγε στον Παραολυμπιονίκη να του ζητήσει τον λόγο για την ερωτική σχέση που είχε συνάψει με την εν διαστάσει σύζυγό του αλλά και επειδή θα πήγαινε ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο για την επιμέλεια των παιδιών που ο ξενοδόχος είχε μαζί της.

Η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί ενώπιον του Ανακριτή όπου θα οδηγηθεί την Δευτέρα ο δράστης για να απολογηθεί, ενώ οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν τυχόν νέες ανατροπές.