Με νεότερο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως και το απόγευμα της Κυριακής επανέρχεται η ΕΜΥ, με βάση τα επικαιροποιημένα προγνωστικά στοιχεία.

Ads

Σύμφωνα με αυτό, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πρόσκαιρα ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη δυτική Στερεά.

Επιπλέον, πολύ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από σήμερα τη νύχτα στον νομό Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική κι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις Σποράδες, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Aπό το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ads

Με αφορμή το αναμενόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαβεβαιώνει ότι έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας-επιφυλακής όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την περίπτωση αντιμετώπισης έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Επίσης, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Μεταξύ των οδηγιών που δίνονται είναι να βεβαιωθούν ότι δεν είναι φραγμένα τα λούκια και οι υδρορροές των σπιτιών τους, να αναβάλουν προγραμματισμένες και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να προστατεύονται από τη χαλαζόπτωση, κ.α.