Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. για τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος βρέθηκε στο πάρκο πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης, τα ξημερώματα.

Ads

Πηγές της αντιτρομοκρατικής κάνουν λόγο για «πρωτόγνωρο μηχανισμό», ο οποίος παραπέμπει σε νέα γενιά βομβιστών.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε πάρκο το οποίο βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης στην οδό Λυσίππου, εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας τα ξημερώματα.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 02:50 στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και είπε: «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα».

Ads

Όπως είπε, «είναι για τον Λάμπρο».  Η αναφορά στο όνομα του Λάμπρου Φούντα του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα που είχε πέσει νεκρός τον Μάρτιο 2010 ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, σήμανε συναγερμό.

Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής. Οταν το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει ο άγνωστος πέρασε, άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προχώρησαν σε δύο ελεγχόμενες εκρήξεις έως τις 6 το πρωί.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός διαπιστώθηκε ότι αποτελείτο από εννιάβολτη μπαταρία, χειροβομβίδα, μηχανικό χρονοδιακόπτη ποτίσματος, ηλεκτρικό πυροκροτητή και εκρηκτική ύλη . Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν εξερράγη γιατί παρουσίασε κάποια βλάβη.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ έχει καταγραφεί σε κάμερα, το πρόσωπο που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Πρόκειται για ένα άτομο που φορούσε κουκούλα, και το οπτικό υλικό έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής, που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.