Νέα κόντρα ξέσπασε την Πέμπτη μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά με αφορμή δηλώσεις στο Kontra Channel του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστου Καραγιαννίδη. Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Καραγιαννίδης ζητά την άμεση έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, την κρατικοποίηση των οργανισμών, την μονομερή διαγραφή του χρέους και άρα την έξοδο από το ευρώ. Μοναδικό επιχείρημα της ΝΔ, η λάσπη και τα ψέματα, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ads

 
«Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ ότι δεν θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση, γιατί το κράτος έχει συνέχεια, και την έκφραση σεβασμού του στις αξίες των ΗΠΑ, ο βουλευτής του κ. Καραγιαννίδης τον επαναφέρει στην τάξη και στην κομματική του ορθοδοξία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
 
«Ο κ. Καραγιαννίδης εκφράζοντας, όπως λέει, τις θέσεις με τις οποίες κατέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ζητάει την άμεση έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, την κρατικοποίηση οργανισμών, όπως ο ΟΤΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους και, άρα, την έξοδό μας από την Ευρωζώνη. Η κωμωδία με τον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και τον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού κράτησε πολύ λίγο»
προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα εάν οι θέσεις που εκφράζει ο κ. Καραγιαννίδης είναι οι επίσημες θέσεις του κόμματος».
 
«Συνειδητά εγκλωβισμένοι σε μια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική, η ΝΔ και η κυβέρνηση συστηματικά επιλέγουν να μην αντιπαρατίθενται επί της ουσίας με την αξιωματική αντιπολίτευση. Μοναδικό τους ‘επιχείρημα’ είναι η λάσπη και τα ψέματα, μόνο τους εργαλείο η διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, νομίζοντας ότι έτσι μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής στην πλειοψηφία της κοινωνίας και τα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον» ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.