Νέα κόντρα για τη Δικαιοσύνη και τις τηλεοπτικές άδειες ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, μετά την παραίτηση των δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ads

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις δύο παραιτήσεις κατήγγειλε «απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη», προκαλώντας την εξίσου σκληρή αντίδραση του Μαξίμου.

Μαξίμου: Είναι προφανές ποιος παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη

«Το ποιος επιχειρεί να παρέμβει στην Δικαιοσύνη, είναι προφανές», τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, όπου προστίθεται: «Η ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην παραίτηση δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αλλά και τα όσα ανέφερε εχθές στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Ads

Κουμουτσάκος: Υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, «για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν».

Πρόσθεσε, δε, ότι η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες, για να καταλήξει: «Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για το κόμμα να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».