Ένας αμφορέας, δώρο του τότε διευθυντή του μουσείου Βραυρώνας, και μερικά όπλα της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης οδήγησαν τον ´Ακη Τσοχατζόπουλο, αυτήν τη φορά, στο εδώλιο του Ζ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Ads

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε ξανά από τη Δικαιοσύνη, καθώς το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 27 μήνες ποινή φυλάκισης και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή για τα αδικήματα της παραβίασης της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου.

Μάλιστα, καλείται να βρει περίπου 30.000 ευρώ προκειμένου να μην οδηγηθεί πίσω στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή του σε χρηματική προς 10 ευρώ ημερησίως. «∆εν έχει να φάει ο άνθρωπος. ´Εχει χρέη στο ελληνικό ∆ημόσιο ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, έχει εκδοθεί και διάταξη για εγγυοδοσία που του είχε επιβληθεί ύψους 50.000 ευρώ και μειώθηκε στις 5.000» είπαν οι συνήγοροί του στο δικαστήριο, καθώς η εισαγγελέας είχε προτείνει μετατροπή προς 50 ευρώ ημερησίως.

Τελικά η απόφαση του δικαστηρίου ήταν θετικότερη, ενώ έγινε δεκτή και η αίτηση δοσοποίησης, με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2019.

Ads