Ναυραλγικές κυβερνητικές θέσεις αναλαμβάνει η «νέα γενιά» μετά τον ανασχηματισμό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ads

Αλέξης Χαρίτσης, Μιχάλης Καλογήρου, Στάθης Γιαννακίδης, Νάσος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Στρατής, Κατερίνα Νοτοπούλου, Λευτέρης Κρέτσος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Παππάς και Έφη Αχτσιόγλου, τοποθετήθηκαν ή παραμένουν σε θέσεις κλειδιά της νέας κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα: Ο 41χρονος Α. Χαρίτσης είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος εκλέχθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο 42χρονος Μιχάλης Καλογήρου αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στη θέση του Σταύρου Κοντονή.

Νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Στάθης Γιαννακίδης, ετών 33, ενώ ο 35χρονος Νάσος Ηλιόπουλος παραμένει Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο 40χρονος Κωνσταντίνος Στρατής μένει στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ η 30χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου (πρώην διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη) αναλαμβάνει υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Ads

Ο μέχρι πρότινος γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος αναβαθμίστηκε σε υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Την ομάδα των νέων συμπληρώνουν ο 36χρονος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο 41 χρονος Νίκος Παππάς, που παραμένει στη θέση του στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αλλά και η 33χρονη Έφη Αχτσιόγλου που παραμένει στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.