Νέα φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στη Μόρια κατακαίει ό,τι απέμεινε από τον χθεσινό όλεθρο στον καταυλισμό. Σύμφωνα με το news247, η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα. Το ένα μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή του Ελαιώνα, στον δρόμο που περνάει από το χωριό της Μόριας. όπου επί της ουσίας είχε επεκταθεί το ΚΥΤ, από ανθρώπους που δεν χωρούσαν στην δομή. Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στο βόρειο σημείο του καταυλισμού, με την πυρκαγιά να έχει εξαπλωθεί μέσα σε αυτόν και να κατασρτρέφει τα ελάχιστα κοντέινερ και τις σκηνές που είχαν γλιτώσει, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα από το πλαστικό και τα άλλα τοξικά υλικά που απελευθερώνονται με την καύση, ενώ οικογένειες τρέχουν με τα μωρά στην αγκαλιά τους να σωθούν από τις φλόγες.

Ads

Μηχανήματα του στρατού καταβάλλουν προσπάθειες για να ανοίξουν δρόμους προκειμένου να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις εστίες της φωτιάς.

Στο σημείο όπου ξέσπασε η νέα εστία της φωτιάς βρίσκονταν στημένες τουλάχιστον 200 σκηνές όπου διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες.

Η νέα φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας καταστρέφει «ό,τι δεν είχε καεί» τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, μιλώντας στο Sputnik.

Ads

«Η εστία είναι καινούρια. Καίει ό,τι δεν είχε καεί μέσα στο ΚΥΤ, τις σκηνές και τα κοντέινερ» δήλωσε ο κ. Μαστρογιάννης.

Η αστυνομία δεν επιτρέπει στους πρόσφυγες που τρέχουν να γλιτώσουν από τη νέα φωτιά να κατευθυνθούν προς την πόλη.