Μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που καλούσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απομακρύνει από το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές τον Δημήτρη Χριστόπουλο, σήμερα η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, επιτέθηκε εκ νέου στον υποψήφιο ευρωβουλευτή. 

Ads

«Είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, ότι ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χριστόπουλος, πριν μερικά χρόνια, καθύβριζε την Ελληνική Δικαιοσύνη, δηλώνοντας  ότι ζει τον “Μακεδονικό της μεσαίωνα”, επειδή απέρριψε το αίτημα φιλοσκοπιανών εθνικιστών να ιδρύσουν στη Φλώρινα “Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού”. Το αίτημα είχε υποβληθεί από άτομα που αυτοαποκαλούνται “Μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα, και προωθούν  την προπαγάνδα των Σκοπίων. Ο κ. Χριστόπουλος, αναγνωρίζει επίσης και “Μακεδόνες μειονοτικούς” που ζουν στην Ελλάδα! Αποτελεί δικαίωμα του κ. Τσίπρα να επιλέγει τα στελέχη που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Όμως κανείς δεν περιμένει ότι θα αποδοκιμάσει τέτοιες επικίνδυνες απόψεις. Γιατί προφανώς τις πιστεύει και ο ίδιος», ανέφερε η Α. Ασημακοπούλου. 

«Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με προ δεκαετίας (sic) δελτίο τύπου της Ένωσή μας. Το θέμα αφορούσε μη εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ως προς την παραβίαση από τα ελληνικά δικαστήρια του δικαιώματος στην ένωση προσώπων στην υπόθεση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού (βλ. Sidiropoulos v Greece,https://hudoc.echr.coe.int/sites/eng/Pages/search.aspx#{“appno”:[“26695/95″],”itemid”:[“001-58205”]}). Στην ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ συγχέονται πραγματικά περιστατικά και κρίσεις που αν μη τι άλλο μόνο την αλήθεια δεν υπηρετούν. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημόσια συζήτηση στην χώρα μας, να γνωρίζαμε τη θέση της κυρίας Ασημακοπούλου σχετικά με την νομιμότητα ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα και τη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου του Στρασβούργου εντός της ελληνικής δικαιοταξίας», ανέφερε απαντώντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, καθώς ο Δημήτρης Χριστόπουλος, προήδρευε της Ένωσης την περίοδο στην οποία αναφέρεται η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.