Συνεχίζονται τα κρούσματα επιθέσεων σε βάρος Πακιστανών στην περιοχή Γκοριτσά στον Ασπρόπυργο.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας: «Την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη στις 6πμ η ίδια ομάδα των φασιστοειδών που επιτέθηκε επανειλημμένα σε Πακιστανούς εργάτες γης εμφανίστηκε ξανά στο σπίτι των θυμάτων, πέταξε πέτρες και έσπασε τα τζάμια των παραθύρων. Από το παράθυρο οι τρεις εργάτες είδαν μία ομάδα τεσσάρων ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια και με μαύρη ενδυμασία.

Ένας εκ των θυμάτων τηλεφώνησε στην Αστυνομία η οποία ποτέ δεν ήρθε, ούτε για να καταγράψει το συμβάν, παρά το ότι μίλησε μαζί τους αργότερα στα ελληνικά και το αφεντικό τους και αν επανειλημμένα οι αστυνομικοί.

Η τελευταία επίθεση στο σπίτι συνέβη μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της υποβολής μήνυσης των θυμάτων ρατσιστικής επίθεσης στις 22 Αυγούστου. Τότε, η Αστυνομία συνέλαβε τα θύματα ενώ δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη των φασιστοειδών με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην Αμυγδαλέζα και να αφεθούν μετά από πολυήμερη κράτηση χωρίς να τύχουν της αναγνώρισης του δικαιώματος άδειας διαμονής μέχρι να προχωρήσει η διερεύνηση  της υπόθεσης τους».

Ads

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «Υπάρχουν ευθύνες της ΕΛΑΣ και του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ.Τόσκα για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Σχετική ερώτηση άλλωστε κατέθεσαν στο Κοινοβούλιο 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιθέσεις έχουν εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής, αρκετοί ποντιακής καταγωγής που έχουν άριστες  σχέσεις με τους μετανάστες εργάτες γής, κάτι που εξοργίζει τα φασιστοειδή.

Η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος καλούν τη κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα  στη λειτουργία του τοπικού ΑΤ Ασπρόπυργου για να προχωρήσει η σύλληψη των δραστών και να έχουν την κάλυψη που προνοεί ο νόμος τα θ’υαμτα των ρατσιστικών επιθέσεων.

Μετά την μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 6μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα θα προχωρήσουμε σε κινητοποίηση στον Ασπρόπυργο και τη Γκοριτσά για να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις και την αστυνομική συγκάλυψη».