Δεν φαίνεται να ρίχνει τους τόνους ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς εξαπέλυσε νέα επιθέση σήμερα το πρωί από την κρατική τηλεόραση, κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, όσον αφορά την πολιτική που άσκησε ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ads

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην ΕΡΤ επανέλαβε τις κατηγορίες για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και διορισμούς με πελατειακά κριτήρια κατά τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2012 τονίζοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ «μοίραζε καρέκλες» σε συμφωνία με τον τότε γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο, την ίδια ώρα που ζητούσαν από τον ελληνικό λαό να κάνει θυσίες.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί fake news που του απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι προσπαθεί να αποφύγει ουσιαστικές ευθύνες που είχε. «Εκείνη την εποχή καθόντουσαν και μοίραζαν τις καρέκλες σε μια εποχή που ζητάγαμε θυσίες από τον ελληνικό λαό. Και αντί να είμαστε κοντά στον κόσμο, μοιράζανε καρέκλες», είπε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας την καταγγελία του  για σύστημα 4-2-1, με διορισμούς τεσσάρων κάθε φορά από τη Νέα Δημοκρατία, 2 από το ΠΑΣΟΚ, έναν από τη ΔΗΜΑΡ.

«Είναι μεγάλο λάθος να μιλάμε για συνεργασίες είτε με τον έναν είτε με τον άλλο. Το πρόβλημα δεν είναι πώς θα μοιράσουμε υπουργεία και καρέκλες» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός σχετικά με την αναφορά που έκανε ο κ. Ανδρουλάκης σε κυβερνητική συνεργασία και ο οποίος υπενθυμίζεται ότι χαρακτήρισε fake news τις κατηγορίες Παπανδρέου σε εκπομπή.

Ads

Διαβάστε επίση: Σφοδρή αντιπαράθεση Παπανδρέου – Ανδρουλάκη ενόψει της τελικής μάχης για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ [Βίντεο]