Με συντονισμένα ρεπορτάζ μετά την υπόθεση για τα βοσκοτόπια, Alpha και Star εξαπολύουν νέα επίθεση κατά του Καλογρίτσα, υπερθεματιστή ενός εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, αυτή τη φορά για τα δάνεια που έχει λάβει από την Attica Bank.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν, επικαλούμενοι πληροφορίες από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, ο Χρ. Καλογρίτσας έχει λάβει από την Attica Bank συνολικά δάνεια ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος του 2015.

Όπως αναφέρουν από το 2011 έως το 2014, ο Χρ. Καλογρίτσας και οι εταιρείες συμφερόντων του δανειοδοτήθηκαν συνολικά με περίπου 50 εκατ. ευρώ. Εντός του 2015 ο Χρ. Καλογρίτσας πήρε δάνεια ακόμη 55 εκατ. ευρώ, ενώ το 2016 έλαβε ακόμη 22 εκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά εμπεριέχονται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο πόρισμα, σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, σε κόμματα, ΜΜΕ και επιχειρηματίες, το οποίο αναμενόταν να σταλεί απόψε στην Εισαγγελία. Ωστόσο σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας θα καθυστερήσει ορισμένες ημέρες καθώς θα πρέπει να μεταφραστεί.

Ads

Σημειώνεται πως μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να καταβληθεί από τους επιχειρηματίες η πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Το συνολικό ποσό θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις, με ισάριθμες τραπεζικές επιταγές που εκδίδονται σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου. Η δεύτερη δόση θα πρέπει να καταβληθεί εντός ενός έτους από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας και η τρίτη και τελευταία δόση εντός των επόμενων δύο ετών από την ημερομηνία χορήγησης της τηλεοπτικής άδειας.

Σε περίπτωση που ένας από τους 4 επιχειρηματίες δεν καταβάλλει την πρώτη δόση εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας, τότε εκπίπτει της θέσης του και την τηλεοπτική άδεια παίρνει ο επόμενος πλειοδότης. Το ίδιο ακριβώς προβλέπει ο νόμος εάν κάποιος από τους 4 δεν καταβάλλει τις άλλες δύο δόσεις ή έστω η καταβολή γίνεται εκπρόθεσμα.