Νεοναζί ξυλοκόπησαν άγρια έναν άνδρα Πακιστανικής καταγωγής στην Κοκκινιά στη συμβολή των οδών Κορυτσάς και Άρτης.

Ads

Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φορούσαν μαύρες μπλούζες και τα κεφάλια τους ήταν ξυρισμένα. «Να φύγετε από τη χώρα», ακούστηκε να φωνάζει κάποιος προς τον 50χρονο μετανάστη, Μοχάμεντ Ιλιάς, ο οποίος χτυπήθηκε άγρια με σιδερογροθιές στο κεφάλι αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος, και μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο στο Χαϊδάρι. Όπως δήλωσε στις αρχές γνωρίζει τους δράστες. καθώς τους έχει ξαναδεί στην περιοχή.  

«Το τελευταίο μήνα υπήρξαν περιστατικά επιθέσεων τουλάχιστον τέσσερις φορές. Μία φορά συνελήφθη μάλιστα ένας δράστης, ο οποίος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες , αφέθηκε ελεύθερος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και τη Φασιστική Απειλή, η οποία καλεί σε αντιρατσιστική διαμαρτυρίας την Κυριακή 5 Οκτώβρη, 5μμ στη Θηβών και Αγία Σωτήρα, αλλά και σε μαζική συμμετοχή στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 11 και 12 Οκτώβρη στο Γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ. 

«Οι  νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ξανά στη περιοχή και ενεργοποιούν τα απομεινάρια των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας και του Πειραιά. Η ανοχή της Αστυνομίας τους έχει αποθρασύνει με αποτέλεσμα να στήνουν ενέδρες τα βράδια στη περιοχή.  Το καλοκαίρι στην ίδια περιοχή είχαν εισβάλει στο σχολείο όπου στεγάζεται το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά σπάζοντας υποδομές και αφήνοντας την υπογραφή τους», τονίζει η οργάνωση και προσθέτει: «Το ΑΤ Καμινίων έχει μακρά ιστορία εμπλοκής σε περιπτώσεις διαφθοράς των ανώτερων στελεχών του ενώ η ΚΕΕΡΦΑ σε προηγούμενη περίοδο περίοδο είχε καταγγείλει κάλυψη ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων».