Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής στη χώρα που φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές και πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και στα πεδινά του Βορρά. Δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη ενώ σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας. 

Ads

Το νέο χαμηλό βαρομετρικό κινείται γρήγορα κάτι που θα φέρει γρήγορη βελτίωση του καιρού ακόμη και μέσα στη Δευτέρα. 

Από την Κυριακή το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου θα είναι ισχυρές. 

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν σταδιακά ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Ads

Την Δευτέρα, μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στην Κεντρική Μακεδονία, στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και στη Θεσσαλία, όπου στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου σε συνδυασμό με τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. 

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας, καθώς επίσης και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Σύμφωνα μάλιστα με τα προγνωστικά, χιόνια θα πέσουν στη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, την Βέροια, την Έδεσσα και το Κιλκίς. 

Για την Αττική προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, με πιθανότητα για έντονα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια του νομού. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα της Δευτέρας. 

Πηγή: meteo.gr