Νέα επεισόδια σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο. 

Ads

Περίπου στις 1.30 ομάδα νεαρών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Διεκόπη για μια ώρα η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων. Η κατάσταση εκτονώθηκε στις 2.30, οπότε αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία. 

Χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα τα 25 άτομα που συνελήφθησαν προχθές, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά από την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ads

Από αυτά τα 12 οδηγούνται σήμερα στο αυτόφωρο ενώ άλλα εννέα παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή.

Τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθερη με απόφαση του εισαγγελέα. Πρόκειται για τρεις ανήλικους, εκ των οποίων οι δύο είχαν συλληφθεί στην Ομόνοια πριν από τα επεισόδια για κατοχή μικροποσότητας χασίς και έναν 23χρονο, για τον οποίο θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Σε όσους συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμού, παράβασης του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Οκτώ από αυτούς κατηγορούνται και για κλοπή, καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, βρέθηκαν επάνω τους αντικείμενα από μίνι μάρκετ που έσπασαν συμμετέχοντες στα επεισόδια. 

Εκτός από τις 25 συλλήψεις, έγιναν ακόμα 26 προσαγωγές, αλλά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.