Ο 47χρονος «μπράβος» και μπόντι μπίλντερ Βασίλης Γρίβας που εκτελέστηκε έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά, μπροστά στο παιδί του, φαίνεται πως γνώριζε ότι κάποιοι τον είχαν… από κοντά και μάλιστα για την αμοιβή των 50.000 ευρώ. 

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», γνώριζε πως κάποιοι τον είχαν στο μάτι αλλά πηγαίνοντας το παιδί του στο σχολείο ήταν καθησυχασμένος επειδή ο άγραφος νόμος της νύχτας λέει: «Δεν χτυπάμε ποτέ όταν είναι μπροστά γυναίκες και παιδιά». Στην περίπτωσή του, ο «νόμος» δεν τηρήθηκε κι αυτό προβληματίζει τις αρχές. 

Ο Βασίλης Γρίβας σύμφωνα με το περιβάλλον του το τελευταίο διάστημα έλεγε ότι «κάποιοι με έχουν στο… κοντό για 50 χιλιάρικα» και το βράδυ «δεν έβγαινε ποτέ μόνος». «Πίσω από τον Βασίλη υπήρχε πάντα φύλακας – άγγελος», λένε. 

Ο περίγυρος του Γρίβα αμφισβητεί ότι οι εκτελεστές του ήταν «νοικιασμένοι». Η αστυνομία τώρα εξετάζει το σενάριο του ξεκαθαρίσματος της «ομάδας Γρίβα».

Ads

Εκτελώντας τον Γρίβα και με τον συνεργάτη του στη φυλακή η ομάδα φυλλορροεί κι αυτό ίσως ήταν ο στόχος κάποιος τώρα που ο Πειραιάς αλλάζει πρόσωπο και θα ήθελαν να ελέγξουν την νέα κατάσταση στη νύχτα της περιοχής.  

Όσοι γνωρίζουν τα εσωτερικά της ομάδας, θυμούνται μάλιστα ότι πριν από λίγους μήνες έγινε απόπειρα δολοφονίας μέσα σε… πιτσαρία άλλου μέλους της παρέας, του Γιώργου Λίτσα, αλλά και απόπειρα σε βάρος του Μανώλη Καραγιάννη, επίσης συγκατηγορούμενου του Γρίβα αλλά και στενού φίλου του. Ο τελευταίος είναι κρατούμενος.  

Η αστυνομία εξετάζει πάντως και όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα. Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν ήδη εξεταστεί συγγενικά πρόσωπα του θύματος αλλά και η πρώην σύζυγός του με την οποία ο Γρίβας είχε πολύ κακή σχέση τα τελευταία χρόνια και βρίσκονταν στα δικαστήρια για θέματα που αφορούσαν το παιδί.