Κριτική ασκεί η ΝΔ στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε σήμερα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ads

«Ο κ. Τσίπρας έχει ένα μοναδικό ταλέντο να αντιπολιτεύεται τον εαυτό του. Παραδέχεται ότι θα υπογράψει τα σκληρά μέτρα λιτότητας που ο ίδιος προκάλεσε με την ανικανότητα και την αποτυχία του», αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει: 

«Ταυτόχρονα επιτίθεται στους «κακούς δανειστές» και στην αντιπολίτευση, για να δώσει άλλοθι στους βουλευτές του να τα ψηφίσουν. Την ίδια στιγμή, η πραγματική οικονομία βουλιάζει στην αβεβαιότητα και τα σενάρια του Grexit επανέρχονται».

«Και όλα αυτά, για να σκηνοθετήσει ο κ. Τσίπρας άλλη μια κυβίστηση… μετά τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση για την οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη. Όσο για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Γερμανία, να μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό φοράει πάντα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Και αυτή είναι γαλανόλευκη, χωρίς ροζ αποχρώσεις», καταλήγει η ΝΔ. 

Ads

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ήρθε σε επαφή μαζί του, ούτε ζήτησε ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι «να πέσει η κυβέρνηση για να έρθουν αυτοί στα πράγματα».

Αναφερόμενος στο ταξίδι που θα κάνει στη Γερμανία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Γερμανία. Δεν ξέρω τι θα πει, αλλά δεν θα αναφέρει το ζήτημα της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου». 

«Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που μας εγκαλούν για καθυστερήσεις. Για να πάρει την εξουσία δεν αρκεί να γίνει αρεστός στον κ. Σόιμπλε, αλλά στον ελληνικό λαό και αυτό δεν θα το καταφέρει», πρόσθεσε.