Η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να ψηφίσει τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για τη δεύτερη αξιολόγηση, όμως θα σεβαστεί τη συνέχεια του κράτους και τη συμφωνία. 

Ads

Αυτό διαμήνυσαν, μέσω του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στον απόηχο της δήλωσης Σόιμπλε ότι θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα που θα εγγυάται την υλοποίηση μέτρων που θα ψηφιστούν τώρα αλλά θα εφαρμοστούν μετά τις επόμενες εκλογές.

«Δεν θα ξεπλύνουμε τα λάθη της κυβέρνησης», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως τα νέα μέτρα έρχονται λόγω των αποτυχιών της κυβέρνησης και «φέρουν την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου». Ξεκαθάρισε πάντως, ότι η ΝΔ δεν υποκρίνεται πως διαθέτει «μαγική γομολάστιχα» με την οποία θα σβήσει τα συμφωνηθέντα «με ένα νόμο κι ένα άρθρο» – όπως ισχυριζόταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα επιδιώξει την επανεκκίνηση της οικονομίας. 

«Εμείς δεκανίκι της κυβέρνησης δεν θα γίνουμε. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα», ανέφερε από την πλευρά του, ο Χρήστος Σταϊκουρας.

Ads

Διευκρίνισε ότι κάθε συμφωνία δεσμεύει και την επομένη κυβέρνηση αλλά προσέθεσε ότι η ΝΔ μπορεί να πείσει τους εταίρους πως θα πετύχει τους ίδιους στόχους με διαφορετικό τρόπο.