Ο Τομέας Ιστορίας και Θεωρίας του Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κατέλαβε δύο διακρίσεις στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου (International Roman Law Moot Court) που διεξήχθη στο Eupen του Βελγίου, με τη συμμετοχή των Πανεπιστημίων του Καίμπριτζ, Οξφόρδης, Νάπολης, Λιέγης, Τούμπιγκεν, Τρίερ, Βιέννης και Αθήνας. 

Ads

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Νομικής Σχολής του Eθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απαρτιζόμενη από τους προπτυχιακούς φοιτητές Νίκο Αντωνίου (3ο εξάμηνο), Ρωμανό Οικονομάκο (3ο εξάμηνο), Μαρίνα – Μαρία – Μαργαρίτα Σιμοπούλου (8ο εξάμηνο), Χρήστο Σπέντζο (3ο εξάμηνο), κατέλαβε το 3ο ομαδικό βραβείο, επικρατώντας επί του Καίμπριτζ, ενώ η φοιτήτρια Μαρίνα – Μαρία – Μαργαρίτα Σιμοπούλου απέσπασε το 3ο βραβείο καλύτερου ρήτορα (Best Oralist Award) μεταξύ των 40 φοιτητών που μετείχαν στο διαγωνισμό. 

Την 1η θέση στο διαγωνισμό κατέλαβε η Οξφόρδη, επικρατώντας επί της Λιέγης στον τελικό του διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης, υπό την προεδρία του Γενικού Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Καθηγητή κ. Melhior Wathelet.

Οι διακρίσεις αυτές, προστιθέμενες σε αυτές των προηγούμενων ετών, κατατάσσουν τη Νομική Σχολή Αθηνών στην 1η θέση από πλευράς συνολικού αριθμού διακρίσεων καθ’ όλα τα έτη διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Ads